Google'dan İnsan Vücudu Haritası

20.12.2010 17:42

Google'ın yeni uygulaması 'Google Body Browser', ünlü harita programı Google Earth'ü insan vücuduna uyarlıyor.

Google Dünya, gökyüzü, Ay ve Mars'tan sonra insan vücudunun haritasına el atmış durumda. Yeni geliştirdiği 'Body Browser' (vücut tarayıcısı) adlı yüksek teknolojili, üç boyutlu uygulama sayesinde, Google Earth'ün sunduğu sokak görünüm modundaki gibi insan vücudu içinde dolaşabilmek mümkün olacak.

Resmi olarak kullanıma açılmak üzere olan uygulamanın anatomi üzerine çalışanlar ve diğer meraklılar için oldukça yararlı olacağı öngörülüyor. Üzerinde çalıştığı süre boyunca uygulamayı gözlerden uzak tutmayı başaran Google, sanal ortamda dolaşmakta olan videoyla kullanıcıların yeni göz ağrısına göz atma fırsatını sunuyor.

Program aynı zamanda WebGL olarak adlandırılan ve üç boyutlu grafiklerin Flash ya da Java gibi özel eklentilere ihtiyaç duyulmadan gösterilmesine olanak sağlayan yeni internet teknolojisinin kullanımına da öncülük ediyor.

Uygulama içinde vücudu bölümlere ayırmak, organları, kemikleri ve tüm kas gruplarının adlarını işlevleriyle birlikte görebilmek mümkün. Program, incelenmekte olan vücudun istenilen yöne doğru çevrilebilmesine de olanak sağlıyor.

Geri

Sitede ara

© 2010 Tüm hakları saklıdır. Mert Akça - Adana