Dans Edip Şarkı Söyleyen Robot

18.10.2010 18:35

Kullandığımız robotlar bir zamanlar hayatımızı kolaylaştırmaya yarayan makinelerden ibaretti ancak teknolojinin gelişmesiyle beraber bilim kurgu filmlerini andıran insansı robotlar da hayatımıza giriyor. Dans edip şarkı söyleyen ilk robot HRP-4C de onlardan biri...

TOKYO - 'Divabot' lakaplı HRP-4C insana oldukça benzeyen kusursuz bir yüze sahip olduğu gibi, neredeyse bir insan kadar kıvrak figürler sergileyip şarkı da söyleyebiliyor. Japon yapımı robot dün Tokyo'da yapılan bir fuarda tanıtıldı.

Robotun yaratıcısı aynı zamanda Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu da olan Ulusal İleri Endüstriyel Bilim Ve Teknoloji Enstitüsü herkesin kolaylıkla robotun hareketlerini programlayabileceği basitlikte bir yazılım geliştirdiğini de iddia ediyor.

3200 çalışanlı firmaya göre; kullanıcılar robotun zıplama, dans etme gibi karmaşık hareketlerini sadece bir fare yardımıyla kontrol edilebiliyor.

Enstitü çalışanı Shinichiro Nakazawa, "Amacımız rol yapabilen, şarkı söyleyebilen hatta podyum yürüyüşü yapabilen robotlar üretmek. Bu teknoloji ile yepyeni bir endüstri yaratmak istiyoruz." diyor.

 

 

Geri

Sitede ara

© 2010 Tüm hakları saklıdır. Mert Akça - Adana