Yugioh Nedir? Nasıl Oynanır?

02.11.2010 13:38

Yu Gi Oh Nedir? Nasıl Oynanılır?


Merhaba arkadaşlar. Size satranç kadar sevdiğim çok keyifli bir strateji ve zeka oyunundan bahsetmek istiyorum. Yu-Gi-Oh. Ama hemen şunu belirtiyim. Belki siz televizyonda denk gelip görmüşsünüzdür ve çocuk işi diyebilirsiniz. Ama kesinlikle bir çocuk oyunu değil. Tamamen strateji, zeka ve yetenek isteyen bir oyun. Yabancı ülkelerde bol bol turnuvalar ve organizasyonlar yapılırken, oyun bizim ülkemizde ise çok az tanınıyor ve nadir organizasyonlar düzenleniyor.


Öncelikle çizgi filmden bahsedeyim. Zaten çizgi filmin popüler olmasından sonra oyuna kurallar geldi ve oyun halini aldı. Oyunun asıl adı Düello Canavarları. Eski Mısırda bu   oyunun  firavunlar tarafından gerçek canavarla oynan bir gölge oyunu. Oyun,bir oyun şirketinin sahibi tarafından günümüze uyarlanıyor. Gelişmiş hologram teknikleri kullanarak, canavarlara çok gerçekçi görünümlerle düello alanında beliriveriyorlar.
Ben sadece ilk seriyi izledim. İlk seride Yugi isimli bir karakter var.Arkadaşları ile devamlı maceralara atılıp duruyorlar Bu sırada da bol bol düello yapıyorlar. Çok heyecanlı karşılaşmalar oluyor. Ekip elemanları genelde tam yenilecekken, bir yolunu bulup oyunu çeviriyorlar ve kazanıyorlar. Oyun karakterleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler buraya tıklayabilirler.

Gelelim oyunun oynanışına. Bütün kurallardan değil ama genel olarak oyunun oynanışı hakkında bahsedeceğim.Karşılıklı iki kişi veya pek tercih edilmese de iki kişiye karşı iki kişi düello yapabiliyor. Her oyuncunun kendi destesi var. Bu destede toplam sayısı 40’tan az olmayan ve kendi belirlediği stratejisine uygun canavar kartları, sihir kartları ve tuzak kartları var. İki oyuncunun da 8000 can puanı var. Amaç elimizde kartları en şekilde kullanarak rakibin can puanlarını sıfırlamak. Bunu ilk yapan oyuncu oyunu kazanıyor. Fakat bunu yapmak o kadar da kolay değil. Oyundaki sihir kartları, tuzak kartları ve canavar kartlarının efektleriyle oyun her an lehinize veya aleyhinize dönebiliyor. Bir anda kullandığınız sihir ile canavarınızı güçlendirebilirken, bir anda rakibinizin tuzak kartı sayesinde tuzağa düşebilir, canavarınızı kaybedebilirsiniz.Hamleleri iyi düşünüp, doğru hamleye iyi karar vermeniz ve rakibin karşı hamlelerini göz ardı etmemeniz gerekiyor.

Oyunun kuralları aslında basit. Mantığı bir kere kavradınız mı, tek sıkıntı çekebileceğiniz nokta kartların özel durumları olabilir. Temel Kurallara buradan, Resmi Kural Kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz.


Ben oyunu bilgisayarda  Yu-Gi-Oh Joey The Passion ve Kaiba Corp. Virtual Duel Disc (KCVDS) ile oynuyorum. Bilgisayar karşı ve gerçek oyunculara karşı. Oyunlar hakkında da bilgi vereceğim ileride.
 

Yu-Gi-Oh ile ilgili bağlantılar vereceğim son olarak.



-Kartların hepsi yabancı dille yazılmış. Yabancı diliniz yeterli değilse Kart Arşivinden
-Oyun ile ilgili Türkçe Forumdan
-Kartlarla ilgili daha ayrıntılı bilgilere ve faydalı makalelere ulaşmak için Yugioh.Wikia
 
adreslerinden faydalanabilirsiniz.

Oyunu biraz tanıtmak istedim. Umarım faydası olmuştur.

 

 

Kaynak

Geri

Sitede ara

© 2010 Tüm hakları saklıdır. Mert Akça - Adana