Sır ve Gizemler: Voynich Metni

16.10.2010 15:48

Teknolojinin ve bilimin bu kadar ilerlemesi insanları hayretler içinde bırakıyor ancak dönüp geriye baktığımızda ve sırrı ve gizemi çözülemeyen şeyleri gördüğümüzde akıllarda soru işaretleri belirmeye başlıyor.Yüzyıllar öncesinden insanlar tarafından bırakılan erserler hem bilimi hemde teknoloji çaresiz ve elini kolunu bağlamış durumda.Bütün bu tarz eserler kesinlikle tedüs eseri olmayıp insanlığın faydasına olan şeyler olduğu bilinmektedir. Ancak çözülemeyn bu gizemler hala akıl karıştırmaya devam etmekte…

İşte o gizemli eserlernde biri Voynich Metni…

Voynich Metni ve Gizemi

Gizem: Voynich Metnini çevirmeye çalışan herkesi engelleyen tarih öncesi bir kitap.Organize edilmiş tutarlı yazı, ayırtedilebilir şekilde organize ve detaylı illüstrasyonlarla dolu.
Gerçek bir dilmiş gibi gözüküyor – sadece kimsenin daha önce görmediği. Gerçekten bir anlamı varmış gibi duruyor ama kimse bilmiyor anlamını.
Ne kimin yazdığı ne de  ne zaman yazıldığı hakkında ortak bir fikir yok. Niye yazıldığı ise tamamen bir muamma.

Voynich Metni Neden Çözülemiyor?

Bir bakın şuna, Siz çözebilir misiniz?

Denemeyin bile. Uzman ordu kriptoanalistleri, kriptologları, matematikçileri, dilbilimcileri ve kodları bulup kırmak için para alan insanlar denedi ve hiçbiri bu kodun bir kelimesini bile kıramadı.
Tahmin edebilirsiniz ki, mantıklı veya tamamen mantıksız binlerce çözüm sunuldu. Bazıları çözülmesi için bir anahtarın olması gerektiğini söyledi. Bazıları bunun bir aldatmaca olduğunu olduğunu savunuyor. Bazıları bunun Tanrı veya uzaylılar tarafından anlamamız için yapılmış peltek konuşma veya  bir yazı olduğunu düşünüyor.

Geri

Sitede ara

© 2010 Tüm hakları saklıdır. Mert Akça - Adana