Sır ve Gizemler: The Bloop

16.10.2010 15:53

Teknolojinin ve bilimin bu kadar ilerlemesi insanları hayretler içinde bırakıyor ancak dönüp geriye baktığımızda ve sırrı ve gizemi çözülemeyen şeyleri gördüğümüzde akıllarda soru işaretleri belirmeye başlıyor.Yüzyıllar öncesinden insanlar tarafından bırakılan erserler hem bilimi hemde teknoloji çaresiz ve elini kolunu bağlamış durumda.Bütün bu tarz eserler kesinlikle tedüs eseri olmayıp insanlığın faydasına olan şeyler olduğu bilinmektedir. Ancak çözülemeyn bu gizemler hala akıl karıştırmaya devam etmekte…

İşte o gizemli eserlernde biri The Bloop…

 

The Bloop Sesinin Sırrı

Gizem: 1997’de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) okyanusta garip bir ses kaydetti. Garip ve YÜKSEK SESLİ. O kadar yüksekti ki sesi 4,5 km uzaklıktaki iki mikrofon tarafından kaydedildi. Ses normal hızında dinlendiği zaman hiçbirşeye benzemese de, x16 hızıyla dinlendiğinde “bloop” sesi olarak anlaşılıyor. Bilimadamları bu sesin dalgalarının bir hayvan tarafından yapıldığına inanıyor.

The Bloop Neden Çözülemiyor?

Bu sesi yapabilecek kadar büyük veya yüksek sesli bir hayvan yok. Mavi balina bile bu kadar yüksek çıkartamaz bu sesi.
NOAA’nın bu sesi websitelerine koymasının üstünden çok zaman geçmemişti ki HP Lovecraft hayranları bu sesi Cthulhu denen yaratığın yaptığına karar verdiler. Cthulhu, devasa ve katil ahtapot-ejderha karışımı bir yaratıktır.

Geri

Sitede ara

© 2010 Tüm hakları saklıdır. Mert Akça - Adana